english
   مـرکـز  مـلـی  اسـیـتـژ  ایـران   -   انـجـمـن  بـیـن الـمـلـلی  تـئـاتـر  کـودک  و  نـوجـوان
 
   

4388586

 

در گفتگو با مهر مطرح شد؛ تئاترهایی که به کودکان بیمار امید می‌دهند/  آغاز اجرا از بهمن‌ماه

معاون تئاتر کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از تولید تئاتر کودک برای اجرا در مراکز درمانی تهران و شهرستان‌های مختلف کشور خبر داد.

سعید زین‌العابدینی معاون تئاتر کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درباره برنامه‌های این معاونت در زمستان سال جاری، به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر سالن بوستان کانون پذیرای نمایش «ریزجان» به کارگردانی ندا وفایی است که ساعت ۱۶:۳۰ اجرا می‌شود. همچنین روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته نیز اختصاص به اکران آنلاین رایگان فیلم‌تئاترهای کانون دارد. این اکران‌ها از ساعت ۹ صبح هر پنجشنبه شروع و به مدت ۴۸ ساعت ادامه دارد.

زین‌العابدینی در ادامه سخنان خود با اشاره به پروژه «کتاب، تئاتر، مدرسه»، یادآور شد: این پروژه مدتی کمرنگ شده بود ولی مجدداً آن را احیا کردیم. طی این پروژه آثار برای اجرا در مدارس تولید می‌شوند. در سال جاری آثار تولید شده قبلی بازتولید می‌شوند و در سال ۱۴۰۲ تولیدات جدید این پروژه اجرا خواهند شد.

معاون تئاتر کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ادامه از اجرای پروژه‌ای جدید در این معاونت خبر و توضیح داد: قرار است تولیداتی ویژه اجرا در مراکز درمانی تهران و شهرستان‌های مختلف داشته باشیم. این تولیدات مختص موضوع درمان نظیر بهداشت، مراقبت‌های دوران درمان و بستری هستند و در عین حال فضایی شاد و مفرح را برای بچه‌های بستری شده در مراکز درمانی ایجاد می‌کنند تا امیدشان برای بهبود بیشتر شود.

وی تأکید کرد: مباحث مختلف روند درمان برای کودکان نظیر مشکلات دارو خوردن، ترس از آمپول، ترس از درمان نشدن و ترس از بستری شدن در بیمارستان توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته‌اند و متناسب با این مباحث آثار تئاتری تولید و در مراکز درمانی اجرا می‌شوند.

 زین‌العابدینی در پایان سخنان خود درباره زمان اجرای این پروژه گفت: قرار است از بهمن سال جاری اجرای این پروژه آغاز و تئاترهای تولید شده در این خصوص در مراکز مختلف درمانی اجرا شوند.

2005559

کارگردان نمایش «سمندر و شهر کاغذی» که در تالار هنر روی صحنه می‌رود تأکید کرد که نباید مشکلات و مشغله بزرگترها باعث شود که از کودکان غافل شویم.

محمدرضا شاهمردی کارگردان نمایش «سمندر و شهر کاغذی» نوشته دیوید وود و دراماتورژی حسین فدایی‌حسین که در تالار هنر اجرا می‌شود، درباره روند تولید این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: بعد از حدود ۲۰ سال کار کردن در زمینه تئاتر بزرگسال تصمیم گرفتم اثری را در زمینه تئاتر کودک روی صحنه ببرم. سال ۹۸ بعد از خواندن نمایشنامه «سمندر و شهر کاغذی» علاقه‌مند به تولید و اجرای این اثر شدم و تیمی را تشکیل دادم و شروع به تمرین کردیم که متأسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا کار متوقف شد.

وی ادامه داد: خرداد سال جاری و به دعوت تالار هنر تیمی جدیدی را شامل برخی اعضای تیم قبلی و نفرات جدید شکل دادم و از اول شهریور تمرین‌ها را شروع کردیم و در تاریخ ۵ دی نیز اجرای بازبینی شورای نظارت و ارزشیابی کار را انجام دادیم.

شاهمردی یادآور شد: تجربه تمرین و تولید نمایش «سمندر و شهر کاغذی» به دلیل اینکه کار کودک فضای متفاوتی دارد، یکی از سنگین‌ترین و در عین حال آموزنده‌ترین تجربه‌های من در عرصه تئاتر بوده است.

کارگردان «سمندر و شهر کاغذی» درباره وضعیت هزینه‌های تولید این اثر با توجه به شرایط اقتصادی موجود، تصریح کرد: پیش‌بینی ما برای تولید این نمایش عددی بود که در مرداد سال جاری با تهیه‌کننده‌ای شخصی بر سر آن به توافق رسیدیم ولی حالا هزینه‌ها ۲ برابر شده و هنوز هم کار به سرانجام واقعی نرسیده است. مجبور شدیم از خیلی چیزهای کار بزنیم و دکور و آکس‌سوآر نمایش را تغییر دهیم. حتی اگر رکورد فروش گیشه را بزنیم و اگر کمک هزینه اداره‌کل نمایشی را هم دریافت کنیم، باز هم جوابگوی پرداخت دستمزدها نخواهد بود و تنها هزینه‌های دیگر را تأمین خواهد کرد.

وی درباره اجرای تئاتر در شرایط کنونی جامعه، تأکید کرد: کار تئاتر کردن در شرایط اقتصادی کنونی که فقط ناشی از عشق و جنون است. معتقدم که نباید گرفتاری‌ها و مشغله ما بزرگترها باعث شود تا از کودکان غافل شویم. باید برای نشاط کودکان در کل مردم جامعه تلاش کنیم.

در خلاصه داستان نمایش «سمندر و شهر کاغذی» آمده است: «سمندر که در آزمون سرزمین آتش قبول نشده باید شهر کاغذی را آتش بزند تا دوباره راهی برای زندگی در سرزمین خود داشته باشد.»

بازیگران این نمایش به ترتیب حروف الفبا عبارتند از: فاطمه خوش سخن، ثناء رزجی، حمید زند، حدیث صابری، علی عابدی، امیرحسین عرب خراسانی، نیلوفر کلایی، زهرا گائینی، رقیه لطفی، جواد معراجی‌زاده، مهدی منصوری.

943307

مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون از شب یلدا با طرح «هر هفته یک فیلم تئاتر» قرار است پایان هر هفته یک فیلم تئاتر از مجموعه آثار نمایشی خود را به صورت رایگان به کودکان و نوجوانان هدیه کند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، طرح نمایش‌نما ارتباط مجازی کودکان و نوجوانان با تئاتر است که با آغاز اپیدمی کرونا از سال ۱۳۹۹ به همت مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون کلید خورد و بیش از ۶۰ فیلم تئاتر در پایگاه اینترنتی کانون در دسترس کودکان، نوجوانان و سایر علاقه‌مندان قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، این مجموعه تخصصی قصد دارد پایان هر هفته یک فیلم تئاتر را در اختیار مخاطبان قرار بدهد تا کودکان و نوجوانان در سراسر کشور و فارسی‌زبانان سراسر دنیا بتوانند در کنار خانواده‌یشان از تماشای تئاتر به صورت آنلاین لذت ببرند.

بر همین اساس مرکز تولید تئاتر کانون از ۳۰ آذر ۱۴۰۱ در قالب بسته فرهنگی رایگان با عنوان «هر هفته یک فیلم تئاتر» را در پایگاه خود به صورت آنلاین از ساعت ۹ صبح هر پنج‌شنبه تا ۱۲ شب جمعه اکران می‌کند.

این طرح همزمان با شب باستانی یلدا آغاز و تا پایان اسفند ادامه خواهد داشت و دو روز پایانی هفته هر پنج‌شنبه و جمعه، کودکان و نوجوانان می‌توانند با مراجعه به پایگاه کانون به نشانی cinema.kpf.ir/film یک فیلم تئاتر را در کنار خانواده تماشا کنند.

این اقدام با هدف برقراری عدالت فرهنگی، حفظ زنجیره ارتباط مخاطبان با این هنر سازنده، پرکردن اوقات فراغت با یک سرگرمی سالم و نشاط‌انگیز و بردن تئاتر به خانه‌های بچه‌ها به عنوان فعالیتی با کارکردهای آموزشی‌تربیتی اجرا می‌شود.

نمایش‌های آرزوهای یک موش کور، آب و دیگران، افسانه‌های نو، حکایت مرد کوهستان، خرس آرکانسا، دختر کدو تنبل، پیرمرد و ببر، زشت و زیبا، راز گنجور، افسانه ماردوش، گنجشکک اشی مشی، یک روز و دو فصل از جمله این نمایش‌هاست.

فیلم‌تئاترهای کانون در رده‌های سنی کودک و نوجوان از طریق پایگاه اینترنتی cinema.kpf.ir/film در قالب طرح نمایش‌نما به نمایش در خواهد آمد و علاقه‌مندان می‌توانند از این فرصت بهره‌مند شوند.

4357708

 

ویژه برنامه «تئاتر در روستا» به مناسبت آیین شب یلدا با حضور ۱۰۰ کودک کار در جنوب پایتخت برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای مهر، خانه فرهنگ میعاد با مشارکت مرکز کودکان کار«پرتو» در منطقه ۱۹ به مناسبت گرامیداشت آیین شب یلدای ایرانی، ویژه برنامه تئاتر در روستا را با حضور ۱۰۰ کودک کار در جنوب پایتخت برگزار می‌کند.

در ویژه برنامه «تئاتر در روستا» نمایش کودکانه «ننه سرما» با هدف گرامیداشت آیین و سنت های کهن ایرانی برای کودکان کار تحت پوشش این مرکز برگزار می شود.

در این ویژه برنامه که از ساعت ۱۰ تا ۱۲ سه شنبه ۲۲ آذر برگزار می‌شود، کودکان کار علاوه بر تماشای این نمایش و حضور در مسابقه فرهنگی همراه با اهدای جایزه ویژه شب یلدا، در کنار هم لحظاتی به یاد ماندنی و شیرین با طعم انار و یکرنگی را تجربه می‌کنند.

4193531

 

بررسی نشست‌های آسیب‌شناسی بیست و هفتمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با حضور مدیران و فعالان این عرصه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، بررسی نشست‌های آسیب‌شناسی بیست و هفتمین دورهجشنواره‌ بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان با حضور مدیران و فعالان این عرصه به منظور هم‌اندیشی در راستای برگزاری هرچه بهتر بیست و هشتمین دوره این رویداد بین‌المللی برگزار شد.

به عقیده تمامی کارشناسان سرمایه‌گذاری روی کودکان و نوجوانان در درازمدت منجر به ارتقا و رشد جامعه خواهد شد و در این میان تئاتر به ویژه تئاتر کودک و نوجوان به عنوان بستری برای خلق جامعه‌ای خلاق، پویا و پر از شور و نشاط بهترین مسیر برای ارتقای سطح کیفی تمامی جوامع بشری و عاملی برای ارتباط گسترده و موثر نه تنها با این گروه سنی بلکه با بزرگسالان و تمامی افراد جامعه بوده و هست.

کودکان و نوجوانان با دیدن تئاتر و همراهی با آن مهارت‌های زیادی را در خلال دنیایی پر از تخیل و شور و نشاط می‌آموزند.

در این بین، جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، تنها جشنواره تخصصی این گروه سنی است که هر ساله با حضور بسیاری از هنرمندان فعال در این عرصه سعی می‌کند، با همراه کردن کودکان و نوجوانان در راستای پرورش قوه تخیل و تقویت ارتباط جمعی و خلاقیت آنان گام بردارد.

جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان علاوه بر مخاطبان، در ارتقای سطح آگاهی و آموزشی گروه‌های تئاتری نیز تاثیر انکارناپذیری دارد.

این جشنواره به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا دوسال از ادامه فعالیت بازماند و بیست و هفتمین دوره‌اش پس از چندین بار تعویق زمانی از یکم تا ششم تیرماه سال جاری با حضور ۷۰ گروه نمایشی و حدود ۴۰۰ هنرمند در همدان برگزار شد تا کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان علاقه‌مند، به تماشای دنیای پر راز و رمز و هیجان کودکانه بنشینند.

جشنواره‌ای که با هدف تقویت مهارت، رشد آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان این مرز و بوم از طریق نمایش با شعار «تئاتر، پرواز پروانه‌های خیال» به دبیری امیرمشهدی‌عباس برپا شد و با همراهی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن هنرهای نمایشی ایران و دیگر سازمان‌ها و نهادهای استان همدان در شهر همدان میزبان مخاطبان بود.

بیست و هفتمین دوره این رویداد هنری با تمامی نقاط قوت و ضعفش در حالی به کار خود پایان داد که امیر مشهدی‌عباس از طرف کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی به عنوان دبیر بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و همدان معرفی شد.

پس از این، نشست‌هایی با هدف هم‌اندیشی و آسیب‌شناسی بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان با حضور اعضای هیات مدیره انجمن صنفی سراسری تئاتر کودک و نوجوان خانه تئاتر، انجمن تئاتر عروسکی خانه تئاتر و اعضای هیات مدیره بنیاد نمایش کودک برگزار شد تا دوره بعدی این رویداد با افزایش نقاط قوت و کاهش نقاط ضعف‌ در زمینه اجرایی و محتوایی همراه باشد.

توجه جدی به مباحث میزبانی و ملزومات برگزاری یک رویداد بین‌المللی، تدبیر برای تغییر شهر میزبان به جهت ارتقای کیفی برگزاری جشنواره، توان اجرایی و حمایت تمامی نهادهای استانی در استان میزبان، توجه به زیرساخت‌های موجود و امکانات مورد نیاز، توجه جدی به ارتقای میزان کمک‌هزینه‌ها با توجه به افزایش هزینه تولید و آماده‌سازی آثار نمایشی، تمهید امکان خدمات فنی در شهر میزبان در زمینه ترمیم دکور گروه‌ها، توجه کارشناسانه و دقیق‌تر به‌تناسب سنی مخاطبان و آثار نمایشی، اتخاذ رویکرد تخصصی‌تر در مراحل انتخاب و داوری، توجه جدی‌ به مقوله تبلیغات محیطی جشنواره، ایجاد فرصت و امکان برای گروه‌های شرکت‌کننده به‌منظور تبادل تجربیات و گفت‌وگوهای تخصصی، برطرف کردن مشکلات حوزه اسکان، پذیرایی و تلاش برای تأمین شرایط مناسب برای این بخش، توجه عملی به کیفیت آثار و پرهیز از نگاه کمی، پرهیز از اضافه کردن بخش‌های غیرضروری و موازی با سایر رویدادها به جشنواره، اهمیت‌بخشی به تئاتر کودک و نوجوان و نگاه کاملا حرفه‌ای به این حوزه توسط متولیان امر، بهره‌گیری از هنرمندان متخصص تئاتر کودک و نوجوان در هیات‌های انتخاب و داوری جشنواره و نگاه تخصصی‌تر به انتشارات جشنواره از مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده در این نشست‌هاست.

این موارد تنها بخش مشترکی از دغدغه‌های تمامی فعالان عرصه تئاتر کودک و نوجوان به منظور ارتقای سطح کمی و کیفی برگزاری جشنواره‌ای در سطح بین‌المللی، آن هم برای مخاطبان کودک و نوجوان به شمار می‌آید.

یکی از مهم‌ترین موارد مشترک در این نشست‌ها، پرداختن به موضوع میزبانی در برگزاری این رویداد بین‌المللی در کشور است.

استان همدان سال‌هاست که با همت مدیران و مردمان خونگرم خود میزبانی این رویداد را برعهده دارد اما متاسفانه با وجود این سابقه طولانی در برگزاری جشنواره، همچنان در بخش بهسازی زیرساخت‌های فنی و کیفی آمادگی لازم را به منظور میزبانی از این رویداد بین‌المللی دارا نیست.

سالن‌هایی با حداقل کیفیت اجرایی، فقدان نیروهای کارآزموده در بخش فنی به منظور رفع مشکلات گروه‌های اجرایی، نبود هماهنگی‌های لازم میان مدیران شهرستان با ستاد اجرایی تنها بخشی از مواردی است که می‌تواند به عنوان بزرگ‌ترین چالش این شهر برای برگزاری دوره‌های بعدی جشنواره باشد.

آنچه در بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی همدان رقم خورد با وجود تلاش‌ها و زحمات مدیران، هنرمندان و گروه‌های اجرایی حاضر در این دوره، گواهی بر این است که میزبانی چنین جشنواره‌ای نیازمند توان فنی، هنری و مدیریتی بیش از یک توان حداقلی است، آن هم برای جشنواره‌ای که بار بین‌المللی دارد.

بی‌توجهی به نواقص سال‌های قبل تنها باعث بی‌اعتبار شدن این رویداد هنری و بازماندن آن از رشد و ارتقایی خواهد بود که قطعا باید هر سال بیش از پیش شاهد آن باشیم.

با تمام مواردی که ذکر شد و با توجه به اینکه به‌زودی باید شاهد فعالیت دبیرخانه بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان و انتشار فراخوان آن باشیم، باید دید نتیجه این آسیب‌شناسی‌ها و نشست‌های تخصصی با کارشناسان حوزه تئاتر کودک و نوجوان چه خواهد بود و تفاوت اساسی فراخوان این دوره از جشنواره پس از مشخص شدن نقاط قوت و ضعف دوره پیشین برچه اساس و با چه اصولی منتشر خواهد شد.

4331005

 

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایش «تتل خان» نوشته کیوان ظهرابی و فریبا فاتحی نیکو و کارگردانی کیوان ظهرابی از ۲۳ آبان ماه ساعت ۱۹ در سالن گلبانگ فرهنگسرای اشراق به صحنه خواهد رفت.

نمایش «تتل خان» که بر اساس افسانه ای کهن از گنجینه ادبیات ملی نگاشته شده حکایت پسر بچه ای یتیم، گوژپشت، زشت و بداقبال به نام تتل خان است که مردم آبادی او را موجودی نحس و شوم انگاشته و طردش کرده اند. در سحرگاهی سبز فرشتگانی، بشارت رسیدن به بهار را که کنایه از وجود لایزال الهی در این قصه است به تتل خان می دهند. پسرک سرمست از این گفت و شنود با کاروانی که به سمت خانه بهار رهسپارند همراه می شود غافل از آنکه این خود سرآغاز مواجهه او با دیو، جادوگر و پری چاه درونش خواهد بود.

بازیگرانی چون محمد عینی، ایمان درخشان فرد، حمید محمدی پور، مریم طالب لو، رعنا آقابزرگی، نفیسه یوسفی، زهره محمودی، مصطفی نجفی، بهاره بدلی، علی رضا کشوری، طاهره قاسمی، مهدی خسروی، محمد محمد قاسمی، فائزه ابزن، سانیا خورشید وند، رویا مشکانی، هستی فکراندام، ثنا حجاریان، ملینا کامه ای، رها فرزانه، مهسا سعیدی، آوا باقرزاده، ارشیدا انیشه در این نمایش به ایفای نقش می پردازند.

نمایش «تتل خان» نوشته کیوان ظهرابی و فریبا فاتحی نیکو اثری عرفانی و فولکلور با پرداختی موزیکال است که به تهیه کنندگی فریبا فاتحی نیکو به صحنه خواهد رفت. علاقه مندان می توانند علاوه بر گیشه فرهنگسرای اشراق نسبت به خرید بلیت نمایش از سایت های معتبر نیز اقدام کنند.

4330261

 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، «دنیای خیال‌انگیز من» به نویسندگی و کارگردانی بهناز مهدی‌خواه از تولیدات مرکز تولید تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بیست‌ و ششمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بورسا کشور ترکیه به صحنه می‌رود.

این نمایش سال ۱۳۹۹ در مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه رفت.

داستان این نمایش به زندگی بازیگری اشاره دارد که به توصیف دنیایش می‌پردازد. او می‌گوید با اتفاقی در کودکی، دنیای سیاه و سفیدش، رنگارنگ مثل رنگین‌کمان شده است. در این نمایش، تماشاگران با بازیگر به دوره کودکی‌اش در یک روستا و دیدن و کشف زیبایی‌هایی که در طبیعت وجود دارد، می‌روند. صدای خروس و چهچه پرندگان، ملاقات با زمین، شنیدن آواز دانه‌ها و گیاهانی که در حال رشد و بزرگ شدن هستند، آب تنی در رودخانه و خوابیدن زیر سقف پر ستاره آسمان، همه و همه با تصاویری دلنشین که در گوشه گوشه‌ دامن خیال‌انگیز دخترک نقش بسته و مخاطب را به بهتر دیدن و شنیدن زیبایی‌های محیط اطراف و نعمت‌های خداوند سوق می‌دهد.

بهناز مهدی‌خواه نویسندگی، بازیگری، طراحی و ساخت عروسک نمایش «دنیای خیال‌انگیز من» را نیز بر عهده دارد.

همچنین از دیگر عوامل این نمایش می‌توان به آرش سلگی آهنگساز، فرزاد سلیمانی و علیرضا حسینی دستیاران کارگردان، آزاده فرهنگیان شاعر، مریم غلامی و بهناز مهدی‌خواه طراح صحنه و دکور اشاره کرد.

نمایش «دنیای خیال‌انگیز من» پیش‌تر به عنوان نمایش برگزیده بخش خردسال مرکز ملی اسیتژ ایران معرفی شد. همچنین در بیست‌ و ششمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان نامزد دریافت جوایز بخش کارگردانی، بازیگری و طراحی صحنه شد و در پایان توانست عنوان بهترین بازیگر زن را از آن خود کند.

جشنواره بین‌المللی بورسا از هفته سوم آبان ۱۴۰۱ در کشور ترکیه در حال برگزاری است.

4326530

 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی تالار هنر، روز دوشنبه ۱۶ آبان نمایش «شاهزاده خانم و کلاغ های تاج طلا » به نویسندگی و کارگردانی پویا شش‌پری در تالار هنر افتتاح شد.

در این نمایش سمیه بیگی، المیرا ‌پارسا، سعید ‌قره‌داغلی، نسا جبین‌پور، هانیه رهگذر، مهدیه طاهری، نیما محمودی، مهتاب ‌فرهپور، عرفان امین، مهدی برخوردار، محمد شاد، پویا ‌شش‌پری به ایفای نقش پرداخته و عروسک‌گردانی می کنند.

یکتا ‌مقدس‌فر برنامه ریز و دستیار کارگردان، علیرضا حسین‌پور طراح صحنه و طراح عروسک، فرید نوایی آهنگساز، سمیرا شش‌پری طراح لباس، حسین تبریزی، لیلا پریشان طراح گریم، ندا حیدری طراح پوستر از دیگر عوامل نمایش هستند.

در خلاصه نمایش «شاهزاده خانم و کلاغ های تاج طلا» آمده است: «شاهزاده خانمی به نام ویشا بعد از سال‌ها متوجه می‌شود جادوگری برای اینکه صاحب تاج و تخت و مال و منال پادشاه شود برادرانش را جادو کرده و تبدیل به کلاغ کرده است. حالا ویشا برای پیدا کردن‌شان تلاش می‌کند. او به بازارچه شهر رفته و با مردم هم کلام می‌شود، از آنجا نشانه‌ای پیدا می کند و به سمت جنگل می‌رود و با حیوانات جنگل صحبت می‌کند. آنها ویشا را به خانه پیرزن مهربان که مانند فرشته است، می‌رسانند و در پایان ویشا با کمک ابر و باد برادرانش را پیدا کرده و به قصر بازمی‌گرداند.»

مخاطب این نمایش کودک و نوجوان است و تا ۲۵ آذر در نوبت صبح ویژه مدارس و ساعت ۱۷:۳۰ برای خانواده ها در تالار هنر به نشانی میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان ورزنده، جنب ورزشگاه شهید شیرودی به صحنه می رود.

992350

 

کودکان و نوجوانان مدارس ابتدایی جزیره کیش میزبان برنامه‌های فرهنگی و هنری تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، به گفته مسوول تماشاخانه‌های سیار کانون؛ سال گذشته پنج شب و در پنج محله جزیره کیش میهمان کودکان و نوجوانان به همراه خانواده‌هایشان بودیم و به دلیل استقبال خوب و خاطره ماندگاری که در ذهن و روح این مردمان خونگرم به جا ماند امسال از طرف معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش برای دومین سال به این جزیره دعوت شدیم و به‌مناسبت روز سیزده آبان به کنار مدارس این جزیره رفتیم.

تماشاخانه سیار کانون میهمان کودکان و نوجوانان جزیره کیش شد لیلا شویدی در ادامه یادآور شد که تاکنون سه اجرا در دو مدرسه و یک شهرک مسکونی داشتیم و در روزهای آتی مدارس و محله‌های بیشتری را پوشش خواهیم داد. وی اضافه کرد: ارتباط خوب بچه‌ها با نمایش «جک و لوبیای سحرآمیز» و همراهی شخصیت‌های نمایش تا پایان اجرا یکی از نکته‌های قابل توجه حضور این نمایش بر روی صحنه تماشاخانه سیار است. آشنایی با تکنیک عروسکی و صداپیشگی‌های زیاد این نمایش یکی از هدف‌های انتخاب این اثر برای اجرا در این برنامه‌هاست. همچنین برگزاری مسابقه با هدف وحدت و همدلی در مشارکت و انجام بازی‌های گروهی نیز یکی دیگر از هدف‌های مهم این برنامه‌هاست. شویدی همچنین گفت: تماشاخانه سیار کانون پیام‌های خود را به صورت غیرمستقیم با ابزاری پرنفوذ و بدون واسطه به نام نمایش به کودکان و نوجوانان می‌رساند و امیدواریم بتوانیم لحظاتی شاد، همراه با آموزه‌های اخلاقی و ارزشی را به بچه‌ها هدیه کنیم.

تماشاخانه سیار کانون میهمان کودکان و نوجوانان جزیره کیش شد برنامه‌های تماشاخانه سیار تا پایان روز هجدهم آبان روزانه دو نوبت صبح و عصر در کنار دبستان‌های مولوی، پروین اعتصامی، شهیدفکوری، شریف و همچنین محله‌های اسکله میرمهنا، پارک مینا، فرهنگسرای میلاد و اسکله تفریحی ادامه خواهد داشت. جزیره کیش که از هر طرف محصور در آب‌های زیبای خلیج فارس است با بیش از ۴۱‌هزار نفر جمعیت یکی از مهم‌ترین جزایر کشورمان است.

4297467

 

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایش «چراغ جادو» به نویسندگی و کارگردانی اندیشه یدی ادامه اجراهای خود را در تئاتر شهر کرج از سر می گیرد. این کارگردان جوان قبلا نیز نمایش «گیلاوارا» را کارگردانی کرده بود و نمایش تازه اش نیز برای مخاطب نوجوان و بزرگسال با روایتی از وقایع تاریخی سه برهه از زمان قاجار، جنگ تحمیلی و آینده از جادوی زمان حکایت می کند؛ حکایت نسل‌های سوخته، حکایت آرزوهای بر باد رفته و روایت رشادت ها و از خود گذشتگی ها. این نمایش به شهید حسین فهمیده و همه شهدای گمنام ایران زمین تقدیم شده است.

«چراغ جادو» یادآور این پیام است که باید مراقب آرزو کردن هایمان باشیم و از زمان حال نهایت استفاده را ببریم چرا که همه برهه های زمانی در تاریخ، مشکلات و سختی‌های خود را دارند.

این نمایش تا به حال ۷ شب در تئاتر شهر کرج اجرا شده برای سه اجرای باقی مانده نیز به زودی روی صحنه می رود.

بازیگران «چراغ جادو» به ترتیب ورود به صحنه عبارتند از آدرینا وکیلی، مهرداد کشانی، محمد غفاری، نرگس عباسی، فاطمه شه نهاد، کیارش بیگدلی، مهدی شیراوند، مبینا علیاری، آیلا روح پرور.

دیگر عوامل این نمایش عبارتند از نویسنده و کارگردان: اندیشه یدی، تهیه کنندگان: اندیشه یدی، مهدی شیراوند، سمیرا وکیلی، دستیار کارگردان: نرگس عباسی، منشی صحنه: زینب عباسی، طراح صحنه: سمیرا فتح اللهی، اندیشه یدی، دستیار صحنه: سعیده شیراوند، طراح لباس: فرشته شیراوند، دستیار لباس: معصومه شهیدی، چهره پرداز: عسل عظیمی روشن، عکاسان: زینب عباسی، رقیه حیدری، مدیر تولید: مهدی شیراوند، طراحی پوستر و تیزر: مینا واحدی، مشاور پروژه: نبی قلیزاده، احمد اسفندیاری، گروه موسیقی: نوازنده تار: هلیا هراتی، نوازنده سنتور: سوگل اجلال منشان، نریشن: هادی اسدی، شهامت فرجی.